maanantai 11. heinäkuuta 2016

Vihkiaika tilauksessa

Soitin tänään Helsingin maistraattiin ja kyselin vihkiaikaa virka-ajan ulkopuolelle, meidän hääpaikalle. Keväällä olin laittanut jo tiedustelua sähköpostiin, missä kohtaa kannattaa alkaa kysellä vihkijää paikanpäälle ja sain ihan uskomattoman töykeän vastauksen. Kummallista, että virkamies laittaa kohteliaaseen kyselyyn monen huutomerkin kummastelut ja suorastaan ivallisen sävyn. Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Tosissaan, harmitti aika tavalla, kun yritti varmistaa asiaa ja sai kuulla olevansa aivan liiiiiiian ajoissa, ja tällainen kysely oli heistä naurettavaa. Purnasin asiasta facebookissa, niin eikös sieltä pari ihmistä nostaneet kätensä ja ilmoittaneet saaneensa jo vihkijän paikan päälle varattua. Sekös vasta nosti v-käyrää. Harmitti, ja vähäksi aikaa lannistuin.

Annoin asian olla aika pitkään, kunnes huomattiin, ettei voida suunnitella päivän kulkua juuri lainkaan, ennen kuin vihkimisaika varmistuu. Ilman sitä ollaan aika hataralla pohjalla.

Fine. Uusi yritys.

Tänään kaivoin sitten jälleen kerran Helsingin maistraatin tiedot esiin ja tällä kertaa en laittanut mailia, vaan soitin. Sivuilta löytyy kätevästi erilliset numerot ja mailiosoitteet jos haluaa siviilivihkimisen maistraatissa tai sitten virka-ajan ulkopuolella omalla juhlapaikalla (tai muualla). Löytyy linkin takaa, rullaten aika loppuun asti.

Tällä kertaa vastassa oli miellyttävä naisääni, joka otti heti vihkiajan tilauksen vastaan, kirjasi päivät, paikat ja kellonajat ylös. Vihkijä sitten soittaa 1-2 viikon sisällä ja voidaan tarkemmin sopia vihkiseremonian yksityiskohdista ja aikataulusta. Ihanaa, nyt tämä on alustavasti hoidettu ja jos soittoa ei kuulu, luvan kanssa rimpautan sitten uutta  varmistusta.

Huh, nyt tämä alkaa tulla todeksi. Me taidetaan ihan oikeasti mennä naimisiin!

4 kommenttia:

  1. Onneksi homma nyt selvisi! Todella ala-arvoista, miten ensimmäinen virkamies vastasi viestiisi. :( Blogissani on muuten unelma-arvonta menossa, kannattaa käydä osallistumassa! http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/07/unelma-arvonta-elamani-paiva-4-vuotta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Olin todella yllättynyt ja pöyristynyt siitä viestinnän tasosta ja ilmeisestä ivailusta vastausviestissä. Aluksi ajattelin, etten kuormita työmäärää soittelemalla heille pienistä asioista, vaan maililla olisi varmaan fiksu lähestyä. Juuei.

      Kiitos arvonta-vinkistä. Täytyy käydä tutustumassa!

      Poista
  2. Menipäs sulla kivuttomasti tää asia :D Sulle olis haaste mun blogissa :) http://whereonlywe.blogspot.fi/2016/07/homppahaaste-vastaanotettu.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kukaan ei ole vielä soittanut... Katsotaan nyt. :)
      Hii, haaste. täytyy mennä kurkkimaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi!