tiistai 2. elokuuta 2016

Hääpaikkaa metsästämässä: Lonna ja purjelaivat

Tarjouspyyntöjä on lähtenyt oikealle ja vasemmalle, google-fu on ollut väsymättömässä käytössä (näinköhän siitäkin voisi saada mustan vyön?) ja saatuja vinkkejä on koluttu läpi. Toiveiden mukaisia paikkoja ei kuitenkaan ole ihan joka niemen nokassa.

Meille vinkattiin Suomenlinnan edustalla olevasta Lonnan saaresta ja siellä sijaitsevista miinanraivausmakasiineista, jotka näyttivätkin sivujen perusteella sangen lupaavilta. Hintoja ei vain näkynyt missään. Seuraavana päivänä ruokiksellani oli tarkoitus laittaa kyselyä varaus- ja hintatilanteesta, jotta osaisi hahmottaa tilannetta vielä paremmin.

Lonnan Miinamakasiini-tila. Kuva lainattu yrityksen sivulta


Kymmenen pistettä asiakaspalvelusta!

Lonna kuuluu samaan firmaan Fregatti.fi - juhlalaivojen kanssa ja kun vielä hain yhteydenottolomaketta silmiini, sivuilta pamahtaa asiakaspalveluchat esiin. "Voinko auttaa?" No todellakin voit! Jee, vastauksia!

Reilun viiden minuutin kuluttua sain selville heti, miten suuri Lonnan miinamakasiini oli (liian iso meille), miten ruokalistaa voidaan modailla omien toiveiden mukaan, jos ei saaristolaisteemasta välitä. (Jyrki ON saaristosta, joten sen puolen pöperöt eivät vain tipu mitenkään päin) ja kaikenlaista tärkeää nippelitietoa ja hintapolitiikkaa. Lonnan varaustilanteesta ei valitettavasti osattu sanoa, mutta sitten tuli vielä bonus kaupan päälle.

Nimestäkin voisi päätellä, että firmalla on upeita vanhoja purjealuksia juhlakäyttöön. Joskus näitä jo katsoinkin sydämenkuvat silmissä, mutta olin siinä käsityksessä, että hinnat ovat niin kovat, ettei meidän budjetti oikein veny niihin. Ihan puhdasta unelmaahan ne olisivat, mutta... no, kysyminenhän ei mitään maksaisi.

Pala meriunelmaa. Kuva lainattu yrityksen sivulta

Niinpä sitten saatiin tarjoukset neljästä eri laivasta puolen tunnin sisään chatkeskustelusta. Juu, hinnat ovat niin kovat, ettei köyhillä taiteilijoilla ole mitään jakoa muuta kuin unelmien osalta. Edullisimmillaan aluksen vuokra olisi ollut 2900€ viidestä tunnista ja siihen kaikki muu päälle. Silti, aivan äärettömän hyvää, asiantuntevaa ja ystävällistä asiakaspalvelua. Jos olisi enemmän massia pistää häihin tai muihin juhliin, olisin viivana Fregatin tarjoamilla laivoilla bailaamassa. Jäi äärimmäisen vakuuttunut ja luottavainen olo heidän palveluihinsa.

Lonna sen sijaan, mitä sanoisin? Odotukset kun oli jo purjealusten kanssa nostettu jo aika korkealle, niin aivan samaan ei Lonnan henkilökunta yltänyt. Vaikka olin yhteydenotossa kertonut jo pienistä häistä ja toiveista saada ei-saaristo-menua, tunnuin saavan melkein automaattivastauksen, jossa ei juurikaan huomioitu meidän ajatuksiamme. Sen lisäksi tarkemmat tiedot piti olla liitteessä, jota ei tullut mukana ollenkaan. Pyysin sitä vielä uudestaan pienten tarkennusten lisäksi, mutta vastausta ei ole tullut lainkaan. Jep, ei jatkoon. Sitä paitsi 8000 euron myyntitakuu tuntui sen verran tähtitieteelliseltä, että jo senkin takia unohdetaan homma suosiolla.

Lonnalla on kyllä vohvelikahvila ja se kyllä houkuttaa ihan noin muuten vain kävijää. Ehkä täytyy käydä tutustumassa ihan näin normaalina arkisen aherruksen katkaisemisen merkeissä ja maistella yhdet vohvelit.

2 kommenttia:

  1. Ihania purjelaivoja tarjoaa myös perinteinen purjelaivakonttori. Laivat on kunnostettu perinteitä kunnioittaen Suomenlinnan telakalla. Meidätkin vihitään Svanhildin kannella elokuussa <3 www.purjelaiva.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitikin heti nuuskia, mitä purjelaivakonttorilla oli tarjota. Ihan sama juttu, näyttää todella ihanalta, mutta hinnat ovat vaan niin kovat, etta jää unelma-asteelle. Olen kyllä onnellinen, että teillä on mahdollisuus noin upeisiin häihin! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!