perjantai 21. huhtikuuta 2017

Rouvaterveisiä - selvittiin naimisiinmenosta kunnialla!

Vaatii vielä vähän suhtautumista ajatella itseään rouvana. Sen tittelin kun kerran on jo tiputtanut, niin onkin yllättävän vaikea napata se takaisin käyttöön. Juku. Häät taisivat kuitenkin jollain alitajuisella tasolla stressata ja hermostuttaa, sillä olin ihan heti häiden jälkeen niin katkipoikkikuollut, että blogin kirjoittamisesta ei tullut sitten mitään. Saattaa silläkin olla tekemistä, että ompelin hääpukuun viimeiset pistot kahden aikaan aamuyöllä ja sitten nukuin säpsähdellen, kun odottelin sulhoa töistä kotiin. Saapui muuten sitten viiden aikaan aamuyöstä, joten voit kuvitella, että oltiin suhteellisen nuutuneita jo lähtötilanteessa.

Vinkkinä, älä tee tää omalla kohdallasi. Ei ollut maailman fiksuinta. (Taitelija oli itsekin vähän hämillään, kun työ vei niin mukanaan, että ajantaju hävisi. Saatoin olla hi-tu-sen kärtty, että oliko ihan pakko vetää noin hullu yörundi juuri häitä edeltävänä yönä.)

Sukunimistä joku kyselikin, tapahtuiko tässä suuria muutoksia. Ei, eipä tapahtunut. Ulkoisesti kaikki on ennallaan ja kumpikin pitivät omat nimensä. Työuraa kun on tehty jo vuosikausia omilla nimillä, olisi tuntunut kummalliselta muuttaa niitä nyt tässä vaiheessa. Aiemmasta liitosta minulla oli kaksiosainen sukunimi, mutta yhdistelmänimestä jäi sitten jälkikäteen huono maku suuhun. Sitä paitsi, Raiskisia on vähän alta kaksikymmentä, joten haluan vaalia omaa harvinaista nimeäni myöskin. Alien sen sijaan saa isänsä sukunimen ja pysyy maanviljelijätaustaisena Vainiona.

(Miksi minua oikeasti naurattaa aina tämä, että maanviljelijällä on niin hauskasta maahan ja omaan ammattiin liittyvä nimi? Herran suku on siis pienen ikuisuuden viljellyt kuuluisia Rymättylän varhaisperunoita!)

Nyt kun ollaan onnellisesti naimisissa, äitiyslomakin alkoi juuri, niin ajattelin käydä läpi vielä koko hääpäivää yksityiskohtineen läpi. Eikä tämä tähän vielä lopu! Varsinainen hääjuhla on kuitenkin vielä tulossa, joten suunnitteluja ja mietintöjä tulee aivan varmasti vielä roppakaupalla! Stay tuned!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!