keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Hääpäivän meikki ja kampaus

Hääpäivä alkoi vähän tokkuraisella heräämisellä. En ollut saanut nukkua kovin hyvin ja herra tosiaan saapui vasta klo 5 aamuyöstä töistä, ja jo senkin takia nukkui vähän koiranunta. Juu, en ollut kaikkein tyytyväisin sillä kohtaa kohtaa, kun Jyrki könysi töistä. Riidalla kuitenkaan ei voita mitään, joten nieleksin väsykiukkuni ja yritin saada nukutuksi vielä sen ajan, minkä pystyin.

Olin varoittanut hääpäivän lookistani vastaavaa Sohvi Nymani jo hyvissä ajoin, että en ole koskaan ollut mikään aamuihminen ja saatan olla aika muriseva. Iloinen stylisti totesi, että ei hätää, saan olla pitkät pätkät silmät kiinni ja ihan hiljaa ja lipitellä teetä, jos siltä tuntuu. Niinpä istuskelin keittiössä simmut ummessa ja annoin Sohvin levitellä meikkipaletit ja höyhenenkevyin vedoin sutia meikkiä luomiini. Rauhoittavaa, mukavaa ja nautinnollista.

Sohvi oli kysellyt aiemmin myös toiveitani kampauksen ja meikin suhteen. Toiveeni oli saada väsyneestä ja harmaasta raskausnassusta nätti. Hiusten suhteen Jyrki toivoi, että olisi osaksi auki. Minä taas pidän enemmän siitä, että hiukset ovat ainakin sen verran kiinni, etteivät ole koko ajan silmillä. En kaivellut pinterestistä meikkikuvia tai sen kummempia kampaussuunnitelmia.

Koeversioihin ei olisi ollut aikaa, mutta minulla ei ollut myöskään tarvetta sellaiselle. Tässä tulee oikeastaan muutama painava sana siitä, mitä olen oppinut meikkaajista ja kampaajista, ja miten voi varautua siihen, että saa parhaan lopputuloksen. Hääryhmissä paljon tulee vastaan sitä, että hermoillaan koemeikin ja -kampauksen kanssa, ollaan epävarmoja tekijöistä ja stressataan kuinka toivekuvat eivät vastanneet tehtyä versiota.
Kaikki vuodet, jolloin olen kuvauttanut omia pukujani, järjestänyt kuvauksia, ollut assarina muiden kuvauksissa ja ylipäänsä tehnyt töitä alalla, olen todennut pari asiaa.

1) Luota ammattilaisen näkemykseen. Ammattilainen on aina ammattilainen, joka tuntee työvälineensä, parhaat tavat ja sen, mikä asiakkaalle parhaimmin käy. Toiveita ja suuntaviivoja voi esittää, mutta jos ne menevät liian tarkoiksi, lopputulos jää yleensä laihaksi. Suomalaisista kasvoista kun ei oikein saa Kardashiania tai J-Lon silmänmallia edes meikilläkään.

Kun antaa sen pro-tyypin tehdä omat taikansa, saa yleensä miljoona kertaa paremman lopputuloksen kuin silloin, jos sen itse suunnittelee viimeisen päälle. Minä olen vaatealan ammattilainen, en tiedä kaikkea meikeistä, kampauksista tai vaikka kuvakulmista, joten jätän hifistelyn niille, jotka parhaimmin oman alansa tuntevat. Kertaakaan en ole joutunut korjaamaan tai pettymään siihen, mitä saan, päinvastoin.

2) Sano suoraan, jos ollaan menossa väärään suuntaan. Heti. Ammattilainen myös osaa suhtautua kritiikkiin kunnolla, eikä vedä herneitä nenään jos et aivan kaikesta pidäkään. Ei kukaan halua tyytymätöntä asiakasta ja siksi välillä kannattaa vilkaista peiliin ja sanoa, jos jokin ei miellytä tai haluaisi vaikka voimakkaampaa korostusta tms. Keskeneräistä on paljon helpompi muokata johonkin suuntaan, valmiista on paha lähteä tekemään kokonaan toista juttua.

3) Tiedä, kenet valitset. Tätä en voi korostaa liikaa. Valitettavan paljon markkinoilla on tekijöitä, jotka polleasti ilmoittavat olevansa maskeeraajia tai meikkitaiteilijoita, mutta eivät sitten olekaan tehneet kovin paljoa tai ovat vähän epävarmoja tekemisistään. Oikean tekijän valinta on kaiken A ja O. Silloin voi rauhallisin mielin istua tuoliin, sulkea silmänsä ja olla varma siitä, että mitä tahansa siellä suditaankin, lopputulokseen voi olla tyytyväinen. Selvitä, tutustu, kysele ja varmista, että sinulla on tosiaan juuri niin osaava ihminen käytössäsi kuin tarvitset!


Sohvi toimi myös tavallaan kaasona, sillä tämä mahan kanssa pukeutuminen on vähän hankalaa. Oli myös ihanaa, kun paikalla oli tonttinsa tunteva stylisti, jonka kanssa tehtiin vielä viime hetken päätökset korujen suhteen, ja myös Jyrki sai pukeutumisapua omien tamineidensa kanssa.

Jättäydyin aika rennosti Sohvin käsiin ja olen enemmän kuin tyytyväinen siihen, miltä peilikuva näytti. Sohvi totesi itsekin, että on mukavaa, kun pääsee aina silloin tällöin toteuttamaan omia visioitaan, kun ei ole kovin tiukkaa toivelistaa. En voi kuin suositella! Itse en olisi osannut toivoa vaikkapa värejä, jotka tuovat silmiä paremmin esiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!