maanantai 2. toukokuuta 2016

Täydellinen juhlapaikka löytyi!

Ulisin jokin aika siitä, että budjetti veti ison sangollisen jäävettä niskaani, enkä vähään aikaan enää uskaltanut ajatella mitään hääjuttuja. Muuta kuin sitä, että tosiaan ollaan ensi vuoden kesällä menossa naimisiin. Olin vain tuossa budjettilaskelmissani vähän kapeakatseinen. Unohdin ihan kokonaan, että Jyrkillähän on oikeasti ihan järkevä tilanne aloitettuaan piirtämään vakinaisesti Turun Sanomiin, Länsiväylään, Helsingin Uutisiin ja Vantaan Sanomiin. Laskin meidän tulot sellaisina, kuin ne olivat ennen tätä vakitilannetta, eli keveästi ilmaisten kädestä suuhun.

Uuden valaistumisen myötä meillä vietetäänkin sitten ravintolahäitä! Jopas, en olisi itsekään uskonut vielä vuosi sitten tätä. Suunnittelin hyvin hyvin maltillisesti ja pienimuotoisesti söpöjä pikkuhäitä kotipihalla, ja samaan aikaan pelkäsin hajotanko oman ja kaikkien muiden kupolit sillä, että olen kaikissa järjestelytoimissa aivan täydellisen ihmisperse stressatessani kutakuinkin kaikesta.

Homma ratkesi melkein itsestään. Olemme kevättalvella käyneet jokusen kerran Uunisaaressa kävelemässä silloin, kun sinne vielä pääse jääsiltaa myöten. Jokaisella kerralla ollaan fiilistelty ihanaa meritunnelmaa ja kääntäessä katseen toiseen suuntaan, satamaa vanhoine jugendlinnoineen. Niinpä vähän ennen kosintaa käytiinkin ihan Uunisaaressa sulattamassa viiman jäädyttämiä neniämme kaakaon ääressä ja ajatus heräsi jo silloin. Arkana, ujona, mutta yhtäkaikki uteliaana. Tämähän on tosi kiva paikka!

Niinpä rohkaistuttiin laittamaan paikkaan mailia ja yllättäen sieltä näytettiinkin vihreää valoa, vaikka olin ihan varma, että kaikki kivat mestat on varattu jo viimeistään viime vuoden alussa. Laskeskeltiin vähän tilannetta ja kuten Jyrki lopulta totesikin; onko meillä edes mitään mahdollisuutta l
muuhun paikkaan? Uunisaari on kutakuinkin täydellinen. Meren ranta on merifiilistelijöille ihan paras juttu, samoin mahdollisuus näyttävään ulkovihkimiseen luotoisilla kallioilla säiden salliessa. Jopa yksi menuehdotuksista meni meille läpi oikeastaan sellaisenaan. Ohhoh. Taisi olla vähän kohtalollinen yhteensattuma.

Varasimme Cafe-puolen meidän juhlille, koska ihastuttiin myös tilan avaruuteen ja suuriin ikkunoihin. Jäiden sulettua, huomattiin, että maisemaa täydentää vielä aika huikea biitsikin. Uunisaaressa tilavuokraa ei tule erikseen, jos vähintään 40 henkeä syö täyden kattauksen - no, se olikin juuri se meidän tavoitevierasmäärä. Check. Samoin ravintolan puolesta tulee tarjoilijat, pöytäliinat, astiat ja hyväksi kehuttu keittiö - ja hoitavat vielä siivouksetkin samaan piikkiin! Itse saa sitten koristella tilan miten haluaa - paikka oli sen verran viihtyisä ihan niinkin, että tuskin juuri mitään tarvitaan. Laskin, että tämä systeemi on itse asiassa jopa aika edullinen verrattuna siihen, että kilpailuttaisi ensin pitopalvelun, maksaisi juhlapaikan vuokran, hommaisi jostain astiat ja pöytäliinät, kehittäisi koristeluita ja nakittaisi siivouksen jollekulle... Tuntuu, että päästään aika helpolla koko asian suhteen.

Naurattaa kyllä hääpäivän valinta. Olen seurannut, miten kiihkeästi esimerkiksi facebookin hääryhmissä haetaan merkityksellisiä ja tärkeitä päivämääriä häiden ajankohdaksi. Herra toivoi vain, että kesä tai talvi, kunhan ei vain luonto ole kuollutta tai nuutunutta. Selvä. Yhdet talvihäät on jo ollut, joten kesähäät tästä sitten tuli. Sitten vilkaistiin juhlapaikan vapaita aikoja. Hmm, ei juhannuksena, se olisi hankalaa. Eikä yo-viikonloppua. Sen jälkeen oli enää kaksi vaihtoehtoa, eikä mielessä käynyt edes etäisestikään, että taisi tulla napattua yksi tulevan vuoden suosituimmista viikonlopuista. Mikä on muuten yhtä päivää edempänä kuin omien vanhempieni hääpäivä aikonaan.

Kyllä elämä on kummallista. Asiat vain loksahtelevat kohdilleen.

6 kommenttia:

  1. Onnea juhlapaikasta! Uunisaari on kyllä aivan täydellinen. <3 Saman kokoiset ravintolabileet tulossa kuin meilläkin. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on firman kekkerit kohta Uunisaaressa, eli voin raportoida millanen paikka ja ruoka oli ;)

    VastaaPoista
  3. Oi miten hieno juttu! Kuulostaa aivan ihanalta paikalta ja saatte kunnolla nauttia päivästä, kun kaikki hoituu.

    VastaaPoista
  4. Oi kuulostaa ihanalta! Ja kun tässä on pyöritellyt näitä pöytäliina, astiat, koristeet -kuviota melko viööisti, niin elämää helpottavan ratkaisun teitte :) me vain emme halunneet ravintolahäitä, mutta teidän häissänne olisi ihana nauttia tunnelmasta kärpäsenä katossa ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille kommenteista! Olen ollut niin superkiireinen valmispukumalliston julkaisun kanssa, etten ole ehtinyt vilkaistakaan tälle puolelle juurikaan. Ollaan nyt monena iltana käyty jäätelöllä siellä Kaivopuiston rannassa, katseltu Uunisaarelle ja fiilistelty. Ihana olo, kun asiat ratkeavat parhain päin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!