sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Täydellisen maailman hääbändi

Jos olisi rajaton budjetti ja voisi tehdä juuri niin kuin haaveilisi, niin nappaisin livebändin paikalle. En usko, että meille tulee ketään soittamaan häihin, mutta jos ajatuksella leikkii, valinta olisi kohtuullisen helppo.



Olen viimeisen parin vuoden aikana nähnyt useammassa yhteydessä  Elina Arlinin bändeineen livenä, ja voi, mikä ääni tällä leidillä on! Erään tutun synttärijuhlille saavuimme aika myöhään ja kemut olivat jo täydessä vauhdissa. Fiilisteltiin musiikkia ulkosalla ja Jyrki kysyi tuleeko musiikki nauhalta. Tiesin jo ennalta, keitä oli tulossa esiintymään, joten pieni kurkkaus narikan ohi varmisti asian. Ei, kyllä tämä ihan liveä on, ja siinä sitten ihasteltiin, miten hieno esiintyjä Elina on. Yleensä levyille siloitellaan äänimaailmat, mutta voisin melkein sanoa, että tämä vokalisti toimii paremmin ollessaan fyysisesti läsnä paikalla.

Bändin tyyli menee myös hyvin yksiin sen kanssa, mistä pidämme. Meillä on keskenään aikamoisen erilaiset musiikkimaut. Siinä, missä Jyrki luukuttelee tukkahevin ja klassisen musiikin kanssa, minä rymistelen synkeiden industriaalien ja folkpoppien kanssa. Yhdessä sitten kaiuttimista kumisee leffamusiikkeja, kolmen soinnun punkin, Sinatran ja swingin lisäksi 50-luvun tyttöbändejä. Elinan musiikki menisi juuri siihen yhteisten sävelten puoleen, olisi (ja on ollut) kivaa tanssia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!