sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ei minun jalkoihini!

Kuten alkuun totesinkin, en tiedä enää, mistä itse varsinkaan pukeutumisen suhteen pidän. Tunnustaudun kenkäfriikiksi, mutta hyvien kenkien löytäminen onkin sitten ISO ongelma. Tietynlaisen järjestyksen rakastajana tein itselleni listan, mitä en missään nimessä halua (hää)kengiltä. Onneksi on aikoinaan myynyt niin urheilukenkiä kuin hääkenkiäkin, ja on sitä kautta saanut kullanarvoista oppia siitä, missä jalka ylipäänsä viihtyy ja mihin oma kinttu taipuu.

Rainbow Clubin kengät ovat värjättäviä. Mutta terävät kärjet. Meh

1) Minun tassuihini ei parane laittaa teräväkärkisiä kenkiä tai muuten jalka näyttää mielestäni aivan karsean isolta klohmolta, enkä muutenkaan oikein pidä tästä muodosta. Lyhyt ja leveä kinttu ei vain näytä näissä hyvältä.

Helena - Rainbow Club Shoes (joista muuten irtoaa glitteriä)

2) Opentoe- mallit. Ihailen näitä aina, mutta kokemus on opettanut, ettei se ole myöskään paras malli omiin jalkoihin. Kärkiaukko asettuu ainakin omissa jaloissa siten, että varpaat jäävät puristuksiin, yrittävät päästä aukosta pihalle. Olen saanut monet rakot tällä tavalla varpaisiin, enkä todellakaan tahdo sitä hääpäivänä. Monet asiakkaat ovat kompanneet myös siinä, että avoimen kärjen kanssa jalka tahtoo luistaa eteenpäin, kanta jää väljäksi heilumaan ja se tuntuu ikävältä useamman tunnin päästä. Pahimmassa tapauksessa iho on rakoilla niin varpaista kuin kantapäästäkin.

Romanttisemman version tarjoaa Lilly

3) Liian korkeat korot. Meillä ei ole kovin paljon pituuseroa, ja vaikka välillä viihteelle on mentykin siten, että olen ollut jokusen sentin herraa pidempi, ja se ei ole kumpaakaan haitannut, niin silti haluaisin olla jotakuinkin samoissa mitoissa. Tiedän, turhamaistahan tämä on. Erityisesti, kun asia ei ole muutenkaan ollut mikään ongelma.

Rainbow Clubin Simone. Näissä sentään olisi vähän platformia keventämässä.

Korkeat korot eivät ole ainoastaan sen takia tällä listalla. Liian korkeissa koroissa teutarointi kostautuu nimittäin aika nopeasti, oireenaan väsymys ja nuutumus. Haluan olla iloinen ja pirteä pitkälle pikkutunneille asti, enkä tosiaan ajatellut torpedoida päivää väärällä kenkävalinnalla. Ei oikein huvittaisi tyytyä vain potkimaan kenkiä pöydän alla pois, kun ei jaksaisi pitää niitä enää jalassa. Mikäli häävalssia päätyy pyörähtämään, yli 8cm:n  korko estää myös tanssiaskeleissa tarvittavan varvistuksen ja keinahduksen. En ole muutenkaan kovin hyvä tanssija, joten en näe syytä vaikeuttaa sitäkään.

Ballerina-ainesta? Auts. Rosashoes

4) Rumat tai hankalat koronmuodot. Tämä menee pitkälle makukysymysten piikkiin, mutta ei minulle -listan ykkösenä korkokysymyksissä ovat stilettikorot. Upeathan ne ovat, mutta kuka niillä oikeasti kävelee, tanssii ja viettää pitkän päivän? En minä ainakaan. Useimmiten stileteillä pohjarakenne on hyvin litteän ohut ja näiden yhdistelmä väsyttää jalat hyvin äkkiä.

Hirmuisen söpöt, mutta korko kantapään linjassa. Noup.

Olen ihan karmean nirso kengän korkojen(kin) kanssa, joten tässä tulee vielä yksi pähkinä purtavaksi. Liian palkkimaiset ja neliömäiset korot eivät miellytä yhtään, varsinkaan, jos korko asettuu suoraan kantapään alle. Silloin rumuus yhdistyy hankaloituneeseen liikkumiseen, koska muoto ei tuo luonnollista askellusta. Kiilakorotkin menevät surutta meh!-listalle. Pompadour -tyyppinen kannan alle asettuva muotoiltu korko olisi eniten mieleeni.

Rakastaisin näitä Irregular Choicen kenkiä, mutta tuo korko. Eip.

5) Monet kengät ovat niin kauniita, että niitä haluaisi ihastella jo pelkkinä esineinä. Käyttömukavuus sen sijaan on toinen juttu. En aio tehdä itselleni sitä karhunpalvelusta, että rakastun joihinkin kaunottariin ja unohdan käytännön seikat vain sen takia, että kengät ovat niin kauniit. Itsensä kärsittäminen ulkonäön vuoksi on onneksi saanut jäädä parikymppisyyden myötä menneeseen!
Syötävän söpöt Irregular Choicelta

Kauniit kuin mitkä, mutta missä näitä käyttäisin? Jep, en missään.

6) Tätä teesiä tulen varmasti hokemaan useamman kerran. Häät ovat rahareikä, ja kaikki, mitä voi käyttää vielä juhlankin jälkeen, on kotiinpäin. Jos käytän rahaa kenkiin, olisi sangen suotavaa, että niillä askel kulkisi kepeästi vielä häidenkin jälkeen.

No niin, mistähän löytyisi minulle kengät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!