lauantai 7. tammikuuta 2017

Vihkiminen museossa

Olin laittanut sivuun lehtiartikkelin, joka osui nyt vahingossa käteen. Tämä meidän oho, tässä kävikin näin -linja taitaa jatkua edelleen. Meillä asiat tuntuvat loksahtavan itsekseen ja puolivahingossa kohdalleen. Olin alienin vuoksi vähän pitkin hampain hyväksynyt ihan perinteisen virastovihkimisen, mutta nyt taitaa mennä toisin.
Vantaaltahan poistui maistraatti, mutta kaupunki on hoitanut siviilivihkimiset täällä vähän toiseen tapaan. Ne saa halutessaan Vantaan kaupunginmuseoon ja vihkipari saa valita sieltä haluamansa huoneen omaksi vihkipaikakseen. Museoihmisinä ja historian rakastajina tämän parempaa paikkaa julkiselta puolelta olisi tuskin voitu tarjotakaan.

Kuva 

Kaupunginmuseo on perustettu vuonna 1986. Vakituisen toimipaikan museo sai Tikkurilan vanhasta asemasta, jossa näyttelytoiminta aloitettiin joulukuussa 1990. Vantaan kaupunginmuseo sijaitsee Tikkurilan vanhalla rautatieasemalla. Se on Suomen ensimmäisen rautatien alkuperäisiä asemarakennuksia ja ainoa tiilimuurattu, joka on säilynyt. Radan asemien suunnittelija oli Hämeen läänin lääninarkkitehti Carl Albert Edelfelt (1818–1869).
Asemarakennuksen ulkoasu on säilynyt verraten hyvin alkuperäisenä. Se kärsi vähäisiä vaurioita saksalaisten tykistötulessa vuonna 1918. Alakerroksessa sijaitsivat eri matkustusluokkien odotushuoneet. Herrasväen odotustilat olivat erillään sivummalla, kun taas rahvaan odotushuoneen läpi kuljettiin asemalaiturille. Aseman toisessa kerroksessa asui asemapäällikkö ja kolmannessa kerroksessa rautatievirkamiehet perheineen.
Tämä on siinä mielessä vielä aika mahtavaa, koska asutaan reilun kilometrin pääsä kyseisestä museosta. Kaikki olisi niin sopivan lähellä, eikä tarvitsisi kikkailla kuljetusten ja aikataulujen kanssa. Joka siirtyminen satamaan tämän jälkeen kävisi melkein itsekseen, koska junat kulkevat tästä noin sadan metrin päästä.

Vihkiaikoja saa joka toinen perjantai klo 12.00-14.40 välillä parinkymmenen minuutin välein, ja ne voi varata kätevästi maistraatin nettivarauksen kautta. Esteet toki täytyy hoitaa tutkituiksi ennen toimitusta. Mutta meillä on nyt hääpäivä  - jälleen - ja maistraatista varattu tänne aika!
Miten ihmeessä tämä elämän äh, häiden palapeli on asettuvinaan nyt niin itsekseen oikeille uomilleen? Iik, nyt yhtäkkiä alkaa tapahtua!

2 kommenttia:

  1. Ihana paikka! Tosi kivan näköinen rakennus, on kyllä minunkin mieleen! Silloin kuin asioilla on tarkoitus onnistua ne vain soljuvat paikoilleen... sitä on vaikea uskoa, kun aina sitä mennään niin vaikeuksien kautta voittoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä käynyt sisällä, mutta mitä joitain kuvia olen nähnyt, niin luulen, että sieltä nousee ihan täydelliset paikat eteen. :) Jotenkin olen tullut siihen tulokseen, että kaikkea voi suunnitella elämänsä varrelle, mutta harvemmin asiat menevät suunnitelmien mukaan. Vahingossa melkein palaset loksahtelevat kohdilleen. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!