keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kolmas kerta toden sanoo - häät siirtyvät. TAAS

Olisiko tuossa vanhassa sananlaskussa jotain perää? Elämässä tapahtui isoja mullistuksia ja oli väkisinkin katsottava sekä kalenteria, että lompakkoa. Ei pahus vieköön, ei tästä kyllä millään ilveellä häitä tehdä tässä ajassa.

Yksi syy löytyy kummankin työrintamalta, toinen kotitalon aika akuutista kunnostustarpeesta, joka ei muuten ole missään muodossa ilmainen tai halpa ja kolmas vielä henkilökohtaisemmasta jutusta. Yllättävää, mutta tuo Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija -titteli vähän myös sotki kuvioita - positiivisessa mielessä. Sen mukanaan tuomat jutut nimittäin näkyvät vasta myöhemmin, mutta nyt yritän pysyä taas elämän liepeissä kiinni, mielellään täysissä henkisissä voimissakin.

Todettiin yksissä tuumin, että hei, päivämäärä ei ole meille ollut aiemminkaan mikään oleellinen juttu. Myönnän, harmittaa siirtää häähaaveiluja kauemmas tulevaisuuteen, mutta en koe silti menettäväni nyt mitään tärkeää.

Hyvä puoli oli siinä, että kävimme pitkän, pitkän keskustelun avioliitosta ja häistä, ja miksi näitä asioita halutaan. Pohdittiin eri vaihtoehtoja; entä jos vain kävisikin vain maistraatissa vai jaksaisiko odottaa, kunnes saataisiin ne oikeat juhlat? Käytiin yhdessä läpi niitä asioita, jotka kummallekin ovat tärkeitä häiden suhteen ja olen loppuviimeeksi kyllä aika tyytyväinen. Ainakin ollaan varmasti samalla sivulla, tiedetään päivitetysti, mitä halutaan, eikä kummallakaan ole kiire mihinkään.

Onneksi ei ole pahemmin ilmoiteltu ihmisille hääjuhlasta tai lähetelty Save the Date -kortteja. Olisi ollut varmasti aika mielenkiintoista nähdä ihmisten ilmeistä, kun ensin tulisi "Oho, hups eiku" - kortti perään, sitten uusi päivämäärään varautuminen ja sitten taas "huppista, kävi niin hassusti että" -nootti.

Itse asiassa, yksi asiakkaani kertoi vastaavasta tilanteesta heidän puolellaan ja oli pahoillaan siitä, että ystävät ja sukulaiset olivat alkaneet suhtautua aika skeptisesti tulevaan hääjuhlaan. Vaikka syy ei ollut hääparissa - heilläkin oli mennyt ensin hääpaikka alta, sen jälkeen tullut lähiperheeseen suru-uutinen ja juhlat siirtyneet - ympärillä olevat ihmiset olivat olettaneet, että hääparin parisuhteessa olisi ongelmia. Oletteko te edes enää yhdessä? Symppasin täysiä, voin kuvitella tuon tilanteen. Meilläkin kaikki on enemmän kuin hyvin, mutta saattaisin irvistää, jos joku tässä menisi kysymään onko meillä kaikki ok.

Näillä näkymin, 2018, perästä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!