sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Merirosvoteemalla häät tai polttarit

Kävimme viime kuun puolella Tallinnassa, ja vaikka duunimatka olikin kyseessä, tämmöisillä reissuilla tulee yleensä tehtyä myös jotain ylimääräistä omaa kivaa. Syömässä nyt kuitenkin pitää käydä ja töistä Tuuli oli tohkuillut jo pitkään haluavansa käydä uudessa merirosvoteemaisessa ravintolassa. En ole tainnut siitä kauheasti tohista, mutta olen ihan älyttömän kova merirosvointoilija. Pirates of the Caribbean ei ole se juttu, vaikka viihdyttävä onkin, ei edes Black Sails, vaan tämä tohkuilu menee niinkin pitkälle, että olen lukenut tutkimuksia Karibian alueen historiasta ja kuinka esim. hurrikaanit ja tornadot ovat vaikuttaneet alueen elämään ja sitä kautta myös merirosvojen ja kaappareiden toimintaan.

Jep, aika hurahtanutta toimintaa. (Mutta se ON oikeasti todella kiinnostavaa!)

Here´s all the rum! Sisäänkäynti Korsaar -ravintolaan

Jossain vaiheessa mietin teemahäitäkin tätä silmällä piteän, mutta kun näitä nörtteilyn osa-alueita on niin järjettömän paljon, se olisi tuntunut vähän keinotekoiselta tai sitten sillisalaattimaiselta runsaudensarvelta, josta kukaan ei olisi ottanut enää mitään selkoa. Yhdellä asiakkaalla kyllä on aikoinaan ollut piraattiteemaiset naamiaishäät, ja sinne tehtiin sekä morsiamelle ja sulhaselle puvut. Myönnän, ihastuksessani heidän juhliinsa sekoittui ripaus kateutta. Minäkin haluan!

Eläviä kilpikonnia ja karppeja! Arvaa kuka roikkui puolet ajassa ihastelemassa niitä. :D


No, miten nämä nyt sitten lyödään yhteen. Miten olisi vaikkapa merirosvoteemaiset polttarit? Tai joku muu voisi pitää huikeat teemahäät! Tallinnan Korsaar tarjoaisi siihen kyllä aika huikeat puitteet. Koko mesta on rakennettu ihanan överiksi, juuri kuten teemaravintoloiden kuuluisikin olla. Samaan paikkaan yhdistyi vinkeästi rosoinen steampunk, perinteisen piraattiestetiikka ja sopivassa määrin Hollywoodia. Henkilökunta on myös sonnustautunut sopiviin vaatteisiin, ja pieniä yksityiskohtia myöten paikka on hiottu tunnelmaltaan aivan mahtavaksi.

Ruoka oli hyvää ja esteetikkona pidin myös sen asettelusta. Kaunis annos on jo puolet elämyksestä! Lista ei kyllä ole kasvissyöjille kovinkaan suopea, mutta sekasyöjä löytää monta houkuttavaa vaihtoehtoa. Luulisi, että keittiön kanssa voisi myös diilailla, sen verran innokasta porukkaa täällä tuntui olevan töissä. Niin, teemajuhlat. Sopiva joukko laivalla yli, vaatteidenvaihto ja tänne viettämään iltaa. Tunnelma olisi varmasti taattu!

Tiedän, että tämä toimisi. Joitain vuosia sitten eräs ystäväpariskunta päätti pitää kunnolla keskiaikaiset teemahäät, roudasi koko hääväen laivalla Tallinnaan ja keskiaikaravintola Olde Hansan yksi kokonainen kerros oli varattu juhlia varten. Lähes kaikki vieraatkin olivat mukana jutussa, melkein kaikki harrastivat historian elävöittämistä Suomen keskiaikaseurassa ja omasta tapaa löytyi jo valmiiksi sopivat vaatteet. Ne, joilla ei ollut, niille lainattiin. Pitopöydät notkuivat, fiilis oli todella korkealla ja niistä häistä jäi unohtumattoman erilainen muisto päänsisäiselle levylle. Miksei siis merirosvoiluakin!



Lämmintä ja pehmeää mustaa leipää ruutivoilla. Mmm!


1 kommentti:

  1. Ou jea, piraattibileet! Kelpais ainakin mulle. :D Täytyypä ihan käydä itse katsastamassa tuo mesta kunhan eksytään miehen kanssa Tallinnaan, on meinaan sen verran upean näköistä. Meillä on kanssa pitkä lista nörttiharrastuksia, mutta onnistuttiin onneksi päättämään yksi teema yli muiden noille tuleville häille suhteellisen kivuttomasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!