tiistai 8. syyskuuta 2015

Hääyö Vantaalla

Vantaalla Pyhän Laurin kirkossa, juuri siinä kirkossa, johon itsellänikin suurimmat siteet, järjestetään 18.9. hääyö. Mikä ihmeen hääyö? No, jos ei halua kovin suuria juhlia tai haluaa mennä vaikka ihan keskenään naimisiin kirkkovihkimisen kautta ilman sen kummempia häähössötyksiä tai järjestämisiä, niin tämä on oiva vaihtoehto. Toisaalta syyskuun illassa vihkiminen on ihan äärimmäisen tunnelmallista, aivan toisella fiiliksellä kuin perinteiset päiväjuhlat.

Tämä on alunperin lähtenyt juurikin Pyhän Laurin kirkon puolelta liikkeelle, mutta sittemmin hääyöt ovat levinneet pitkin Suomea. Silloin suosio on ollut niin suuri, että kyseisenä iltana oli vihitty 92 paria! Enpä olisi voinut ikinä kuvitellakaan. Hienoa! Ensimmäisen hääyön jälkeen tapahtuma on vakiintunut kirkon kalenteriin syyskuun kolmanteen perjantaihin.

Kuvan lähteen ja lisäinfoja löydät täältä!

Vihkivuorojen jako aloitetaan klo 19.30. Jos idea kutkuttaa ja haluat karata naimisiin heti ja nyt, niin mukaan tarvitaan vain oma puoliso (he heh), sekä avioliiton esteettömyystodistukset ja kummankin henkkarit. Esteettömyystodistukset pitää käydä hakemassa siis vähän etukäteen, joten hieman suunnittelua homma kuitenkin vaatii, sillä ehdoton deadline niiden tilaamiselle on perjantai 11.9. (Iiiks, sehän on tällä viikolla!)

Hääyössä voi myös saada kirkon siunauksen maistraatissa sovitulle liitolle. Tällöin tarvitaan vain maistraatin todistukset takataskuun.  Niin, ja sormuksetkin voisi olla ihan hyvä muistaa!

Jos kirkkohäät olisivat minun juttuni, luulen, että tämä voisi hyvinkin olla se suunta, johon kaatuisin. Syyskuun ilta, pimeää, kynttilöitä, tunnelmaa. Oih!

3 kommenttia:

  1. Jos meidän suunnalla järjestettäisiin tällaisia, niin olisimme saattaneet päätyäkin tähän ratkaisuun :)

    VastaaPoista
  2. Hei, liityin lukijaksi. Blogissani on sinulle myös Liebster award palkinto, käyppä kurkkaamassa. :) http://monsterimorsian2017.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten kivaa Johanna! Tervetuloa lukijaksi ja voihan vide, saan nyt täytellä vastauksia vaikka kuinka, olet nimittäin jo kolmas, jolta napahti Liebster -palkinto. Olen kyllä ihan hurjan otettu siitä, että tykätään. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!