tiistai 26. toukokuuta 2015

Hääkirppisellä ylimääräisestä eroon

Hoksasin tässä netissä pyöriessäni, että Save The Date -messut ovat avanneet jo nyt ilmoittautumisen hääkirppikselle. Viime vuonna ehdin kantaa omista nurkistani sinne jääneitä aiempien juhlien jäänteitä; kutsuista ylijäänyttä paperitavaraa, kirjekuoria ja joitain somisteita. Siellä ne ovat kököttäneet reilusti yli kymmenen vuotta kaapin täytteenä ja jokaisessa muutossa niitä olin kiroillut. Sitten, kun ero iski tuulettimeen, en keksinyt enää pienintäkään, edes pölyrahtusen verran syytä säilyttää kamppeita enää. "Jos näille vielä keksisi jotain käyttöä." Just joo. Jos tavara kerää edes vuodenkin kaapissa pölyä, kuinka todennäköistä on, että sitä ikinä enää kaivaa sieltä esiin?

Niin, siis tosiaan hääkoristeita ja kutsukamppeita yli kymmenen vuoden takaa. Ajatuskin hyydyttää. Silloin sitä tohkuisana bridezillana - kyllä, olin sellainen, mutta tajusin sen itse vasta paaaaaljon jälkeenpäin - väänsi into piukalla kutsuja, painoi niihin kuvia ja vaikka mitä. Silloin myös kovasti oli sitä mieltä, että naimisiin mennään vain kerran ja tämä on tässä ja sillä vissi! Voi sitä onnea ja autuutta. Tasan eivät mene nallekarkit, eikä aina mene kuin elokuvissa.

(Nyt tämän ajatteleminen ja uudemman kerran avioitumisen pähkäily saa kylmän hien nousemaan pintaan. Entäs jos taas käy samoin? Argh!)

Kannoin siis vanhat muistot hääkirppikselle, hävitin ne lopullisesti elämästäni ja olin onnellinen siitä, että joku toinen löysi niistä iloa, sai juuri sen oikean jutun omiin juhlajärjestelyihinsä. Mutta jos sinun nurkkiisi on jäänyt vastaavaa, omat juhlat ovat juuri juhlittu tai kohta tulossa eteen, tuo hääkirppis kannattaa laittaa korvan taakse. Hyvä systeemi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!