perjantai 20. helmikuuta 2015

Vähän erilaiset kihlajaiset

Olemme viikonloppuna menossa Jyrkin veljen kihlajaisiin, jotka samalla ovat tulevan morsion kolmekymppisjuhlat. Kutsu tuli art deco-henkeen tehtynä, ja samalla vihjattiin, että kyseessä tulisi olemaan vähän toisentyyppiset juhlat kuin äkkisältään odottaisi. Jokaiselle vieraalle nimittäin annetaan oma rooli, johon tulee saamaan ohjeistukset. Vanhaa liveroolipelaajaa tämä vähän huvitutti. En ole siis vuosikausiin larpannut, kun olen aika nirso siitä, mihin jaksan vapaa-aikaani käyttää - eli se asettaa myös peleille aikamoisen riman. Sekä pelaajien, että tarinan suhteen. Olen samalla siis iloisen odottavalla kannalla ja hitusen epäilevä. Jälkimmäinen lienee turhaa, mutta syytän nyt ihan hirveää työväsymystä siitä, etten jaksa kauheasti innostua.

Kihlajaisporukasta tietääkseni kukaan ei ole larpahdellut, joten odotan uteliaana, mitä viikonloppu tuo tullessaan. Suuria tunteita, hurjaa näytelmää ja kohellusta? Selvästi tästä on tulossa jonkinlainen murhamysteerin selvittely ja kuka mahtaakaan olla syyllinen? Alkuun viitattiin, että juonen käänteet kiertyvät maalaistalon juhlallisuuksien ympärille villillä 20-luvulla.

Saamani rooli on yllätys, yllätys - räätäli (voi hitsi, räätälit tekevät miesten pukuja, ja nyt meni kyllä nimitykset sekaisin. Ei se mitään, annan maalikolle anteeksi.) Ohjeessa annetaan ymmärtää, että kankaanvärjäyksessä käytän sinisiin sävyihin syanidipitoisia värejä ja kysyttäessä voin myöntää ostaneeni syanidia apteekkarilta. Samoin Jyrkin rooli on aviomieheni (no mutta!) ja paikallinen nimismies, jonka pärjäämistä kieltolain aikana kuulemma ihmettelen. Jep, joku "kuolee" viikonloppuna ja päästään appilassa leikkimään Hercule Poirotin tutkimuksia.

Paikkana tulee olemaan Jyrkin kotipaikka Turun saaristossa, joten puitteet ovat aivan mahtavat. Kaltaiselleni kaupunkilaiskakakaralle on jotenkin aina kiehtovaa mennä maalle ja vielä erityisesti sinne saaristoon. Jännä nähdä, millaiseksi kihlajaiset lopulta kehittyvät, ja kuka onkaan syyllinen? Vai onko niitä useampia tai punoutuuko tästä armoton petoksien ja kieroilujen verkko. Kuka tietää?

Jälleen kerran tuijotan vaatekaappiani tuskastellen. Mitä ihmettä sitä nyt keksisi päälleen? Vanha larpahtelija on juuri niin silmänpalvoja, että häiritsee, kun komerosta ei löydy mitään 20-luvun tyylistäkään. Olen kuitenkin sen verran iso ja harteikas, että vintagekoltuista on turha edes haaveilla, mutta toimisikohan tässä vähän apuna, kun vetäisi mekon päälle pitkät helminauhat? Iiks.

Mahtavaa kuitenkin, että järjestetään jotakin näin kaavoihin kangistumatonta ja erilaista! Ainakaan näitä pirskeitä ei voi syyttää totutuista pönötyskaavoista! Raportoin sitten jälkikäteen, miten ilta sujui ja mitä tuli koettua. Niin, ja kuka oli syyllinen (ja mihin)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!