maanantai 10. marraskuuta 2014

Perhosten siivillä

Häiden varjolla ihmisille tarjotaan mitä uskomattomimpia tavaroita, tuotteita ja palveluita. Oikeastaan jo silloin, kun olen tehnyt ensikosketusta hääalaan ollessani työharjoittelijana nyt jo lopettaneessa Morsiushuone -liikkeessä, totesin, että tämä on aika hullujen hommaa. Eipä siinä, sopiva kreiseys kunniaan! Jos kaikki olisi ihan samaa linjaa, niin voihan latteus. Häät kun eivät ole asia, jotka yhdistävän samanhenkisiä ja samanmielisiä ihmisiä, vaan siihen ryhtyvät aivan kaikenlaiset tyypit.

Aika ajoin törmään vieläkin hääyhteyksissä juttuihin, jotka joko vihastuttavat tai naurattavat pissat housuun älyttömyydellään. Kenties hölmöimpiä "ihanuuksia", joita olen häihin nähnyt tarjottavan, oli yksittäispakatut elävät perhoset. Idea on päästää ne häävieraiden kanssa yhdessä lentoon ja katsoa kirjavien siipien ihanaa lepatusta, kunnes ne karkaavat tuulen mukana omille teilleen tai laskeutuvat kukka-asetelmiin ja morsiuskimppuun. Ooh ja aah, ihanaa ja niiiiiin kaunista!

http://www.vibrantwings.com/index.htm


Oikeasti. I don´t even.

Mustanpuhuva huumorintajuni repi tästä heti sellaiset kiekat, että oksat pois. Yksittäispakatut elävät perhoset. Jep. Vain jenkeissä. Voin jo kuvitella, miten nämä ison lätäkön toisella puolella pakatut siivekkäät matkustavat ensin lentokoneen ruumassa aika hyvissä pakkasasteissa ja sitten päätyvät Suomeen. Monikohan niistä oikeasti enää lentäisi? Pökkyräisiä ötököitä hortoilemassa pitkin pöytäliinoja ja muutaman siiveniskun jälkeen tipahtamassa jonkun viinilasiin. Lapsivieras itkemässä sitä, ettei hänen perhosensa liiku lainkaan. Kyllä, se olisi varmasti todella kaunista!

Mutta eipä hätää! Kun tarkistin tarinan taustaa, huomasin, että tarjolla on myös kasvatuspakkauksia. Kyllä. Kaiken häähömpän sekaan voi kasvattaa vielä ihanan symppiksiä perhosentoukkia, jotta ne voi itse tunkea niihin pahuksen rasioihin odottamaan lentoonlähtöä! Hitsi, toukat ovatkin olleet ihan ykkösjuttuni aina. Jokunen ystävä voi muistaa epämääräisiä paniikkikohtauksia ja hysteriaa, kun vähänkin joku madon tai toukankaltainen on päätynyt liian lähelle henkilökohtaista tilaani.

Ei puhuta edes siitä, miten eettistä tämä koko touhu on. Häät, hullujen hommaa.

Kaikella rakkaudella,
Aurora


2 kommenttia:

  1. Juuri sitä se tuntuu olevan. Oma todellisuudentaju katoaa vallan kun selailee hääblogeja. Onneksi järjenhiven on toistaiseksi pysynyt pääkopassa mukana. Kaikkia amerikka-ideoita ei vain ole tarkoitettu toteutettavaksi Suomessa.;)

    VastaaPoista
  2. Pitää koputtaa puuta. Toistaiseksi homma pysyy lapasessa, ja siellä saisi pysyäkin. Onneksi kaikilla ei tarvitse olla samat jutut. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!